magyardeutchenglish
IskolatörténetIskolánkrólAlapítványBeiskolázásSportDÖKEredményeinkKapcsolataink
E-napló, e-ellenőrző elérhetősége
Kréte e-ügyintézés
Határtalanul! program
Tanévnyitó ünnepély a Vasvári Iskolában
2022. szeptember 2.

 

Szeptember első napjának reggelén ismét gyerekzsivaj töltötte be a Petőfi liget környékét. Hagyományaikhoz híven a vasvárisok az első tanítási nap indításaként ünnepeltek.

- Láttad már a mi matektanárunkat?

- Jött új osztálytársunk?

- Sok tankönyvünk lesz?- záporoztak a kérdések a tanévnyitóra gyülekező gyerekek soraiból.

Az izgalom természetesen a 2022/23-as tanév kezdetén sem maradhatott el.

A megszeppent elsősöket, az őket kísérő aggódó szülőket, a már magabiztos felsőbb osztályosokat és a kitudja hányadik tanévüket indító, fáradhatatlan pedagógusokat Gálosfai Tímea megbízott igazgató köszöntötte.

Elsőként a tapsviharban zeneszóra bevonuló három első osztály tanulóit és tanító nénijüket köszöntötte, majd kitartásra és türelemre bíztatta az új élet küszöbén álló szüleiket. A legkisebbeket tanító pedagógusok nevében Heiszki Ferencné szintén hozzájuk szólt és az iakolai élet szépségeiről beszélt. Az igazgatónő beszédében kiemelte, hogy vasváris élményekben gazdag, eredményes tanévet kíván minden jelenlévőnek.

Az ünnepély legizgalmasabb pillanatait mindig a gyerekszereplők megjelenése okozza. Nem volt ez most sem másképp. Boldi Orsolya 6.b osztályos tanuló narrátorként mesterien fogta össze diáktársainak műsorát:

Szólította Pokorni Petra 2. b osztályost, aki Kálnay Adél versével köszöntötte az új tanévet, Bogdán Kinga 8.a-s tanulót, aki vasváris élményeiről mesélt. Megható ajándékként kérte fel Kolozsvári Kamilla, Hungler Ádám és Kürti- Herendi Sára újdonsült elsősöket, hogy szavalataikkal lepjék meg az ügyességüket csodáló nagyokat! A nyolcadikosok hagyományosan ezt üdvözlő ajándékkal hálálták meg.

A diákok műsorát a 2.a osztály tornászai zárták, akik Badics Réka edző vezetésével az örökbecsű sláger zenéjére mozgással üzenték a vasvárisoknak:

„De nehéz az iskolatáska!”