magyardeutchenglish
IskolatörténetIskolánkrólAlapítványBeiskolázásSportDÖKEredményeinkKapcsolataink
E-napló, e-ellenőrző elérhetősége
Kréte e-ügyintézés
Határtalanul! program
Helyesírási verseny
2024. március 26.
Helyesírási versenyek 3-4. évfolyamokon Szemere Gyula szerint „Az írásbeli gondolatközlés félreérthetetlenségének egyik biztosítéka a kifogástalan helyesírás.” Helyesen írni nagyon fontos, mégis nehéz
pillére az iskolai oktatásnak. Tanítványaink ezen a területen két alkalommal is összemérték tudásukat. Március 1-jén a 4. évfolyamosok helyesírási versenyére került sor. Három osztályból
13 tanuló bizonyította, hogy méltón nevezték. A megmérettetésre 45 percet kaptak a diákok, akik jó teljesítményt nyújtottak. A küzdelem szoros volt, a legjobb helyezésekről csupán 1 pont döntött. Eredmények:
I. hely: Tóth-Nádor Álmos 4.c – felkészítője: Sebestyén Marianna;
II. hely: Darabos Roland 4.c – felkészítője: Sebestyén Marianna;
III. hely: Fehér János 4.b – felkészítője: Szabó Judit.
A 3. évfolyam legjobbjai március 4-én mérték össze tudásukat. Minden osztályt 4 fő képviselt, így 12-en versengtek. Az év madaráról, a kerecsensólyomról írtak tollbamondást, majd játékos anyanyelvi feladatok következtek. Az eredményhirdetéskor az alábbi tanulók értek el dobogós helyezéseket:
I. hely: Nagy József Balázs 3.b – felkészítője: Varga Zita;
II. hely: Iliszi Emma Róza 3.c – felkészítője: Arnold Erika;
III. hely Nagy-Szöllősy Szofia 3.a, és Oros Márk 3.b osztályos tanulók –
felkészítőik:
Pribékné Kazi Erika és Varga Zita.
Gratulálunk a tanulóknak és tanítóiknak! További eredményes versenyzést, és az anyanyelv iránti elkötelezett tudást kívánunk!