magyardeutchenglish
IskolatörténetIskolánkrólAlapítványBeiskolázásSportDÖKEredményeinkKapcsolataink
E-napló, e-ellenőrző elérhetősége
Kréte e-ügyintézés
Határtalanul! program
A Víz Világnapján kékben úszott a Vasvári
2023. március 22.

A Víz Világnapja színes forgataggal és tartalmas programokkal várta diákjainkat. Már az előzetes feladatok is segítették a ráhangolódást, amit 22-én fokoztunk azzal, hogy valamennyien kék ruhába öltöztünk ezzel is kiemelve az esemény fontosságát.
Előzetes feladatként nagyméretű vízcseppet készítettek az alsósok kezeikkel díszítve és egy fontos gondolattal a vizek védelméről, mely az iskola „A” szárnyának aulájában lett kiállítva egy csodálatos vízi világgal együtt. A felsősök a „B” szárnyban egy igazi akváriummal, és egy folyórészlettel emlékeztek meg a jeles világnapról.
A szerdai programok minden cseppje az élmények és a víz szimbiózisában valósult meg. A szünetekben zajló események alatt lehetett vizes puzzlet kirakni, vizes kézműveskedésben jeleskedni, vagy az ugróiskola speciális feladataival megküzdeni, miközben az iskola előtt gyönyörű rajzok készültek. A belső udvaron hídon átkelés , vizes poharakban pingponglabda fújás, vizes tányérhordás és mocsárjárás jelentette a kihívást a tanulók számára. Természetes a feleslegessé vált vizet sem öntöttük ki, hanem a növények locsolására használtuk fel.
A mosolygós arcok és az izgalomtól átitatott gyermekzsivaj mutatta, nagyon jól érezték magukat tanítványaink. Köszönjük a két fő szervezőnek: Gál Alexandrának és Kaszás-Tóth Eszternek.